Mars 2024

Allt för sjön är ju traditionsenligt starten på säsongen! Sedan bortåt 30 år åker vi till Älvsjö för att lukta på ohärdad polyester, klämma på nya båtar och handla diverse kläder och tillbehör. Väl medveten om det år efter blivit allt sämre på många sätt sänker man sin förväntansbild och jag ångrar inte att vi fortfarande åker, men framtiden känns dyster. 3 segelbåtar är bättre än ingen. Arcona står för flaggskeppet genom sin 50-fotare. En på alla sätt helt fantastisk båt! Inget som finns inom några rimligheter och heller inte ett båtliv jag vill ha.. men oavsett vill man gå runt.. klämma.. känna.. njuta av hantverket.. titta på lösningar.. mumsigt. Promenerade genom motorbåtarna mest för syns skull men även här ganska torftigt. Tillbehörsdelen krymper den också. Numera hoppar Hjertmans, seasea, watski, båtaccenten osv helt över och den enda som levererar är Erlandssons brygga inklusive Benns. Dom fick leverera desto mer.. kö i alla kassor mest hela tiden. Norrköpingsföretaget Henmark som säljer fritidskläder sponsrades också med ett stycke tröjinköp. Annars var det en del satsning på säkerhet i år, ny flyväst, livlina och däckband. Annars blev det också Mr mooring (tydligen ok när man är över 40.. och 2 för 1 gör priset rimligt), seglarhandskar, lite shorts (för det har man ju inga..), flaggstång och lite annat smått och gott.

En känga till mässan och deras skitsystem. Försöker handla biljetter i god tid men tydligen bara en biljett som hamnat i nån wallet så nä.. ni är ju två. Suck, dubbelsuck och skräpsystem. Fick bråka en kvart innan man fick komma in. Inte så imponerad. Skaffa ett system som fungerar. Nåja, stockholmsmässan tvingas väl lägga ner inom kort och det är väl lika bra.

Kvällen spendarades på ett spahotell och på hemvägen hittade vi K-rauta i Kungens kurva som sålde ut allt till 50%. Hyfsat glest i hyllorna men lite fynd där också.

Nu är det bara börja båtfixa så får vi se om det blir en hyfsat tidig sjösättning i år?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *