Nedsegling 2024 50M

Ut under bron redan på fredagen, sällan arbetet medger att man kan smita men nu gick det bra. Lördagen bjöd på ingen vind alls men årets varmaste och finaste dag ska vi väl inte klaga på även det inte fick seglas något.

Dag två fortsatte med ostliga vindar men med lite mer styrka och eftersom vi skulle söderut och senare västerut blev det smörsegling hela dagen. Prognosen innehåll ganska rejält ökande vindar framåt em/kväll så det blev inget spinnakeråka. Sista timmen mullrade det duktigt på avstånd och några minuter efter tilläggning öppnade sig himlen.

Kejsaren naken och lite tomt i hamnen, både på bilar och båtar.

1 tanke kring ”Nedsegling 2024 50M

  1. Hej,
    Har ni upptäckt problem med vatten in genom taket vid toadörren vid väldigt kraftigt regn? Ventilen som sitter framför sprayhooden leder luft mellan innertak och yttertak in till toans ventil. Det är alltså två ventiler varav den ena som går ut genom taket inte går att manövrera då den är dold under innertaket framför toan och den i toan bara är genom innertaket. Skulle vilja ha en tät kanal för luften för att förhindra att det kan tränga in vatten vid kraftigt regn. Har ni sett detta eller har ni några idéer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *