Krackelerad gelcoat

Verkar vara ett standardbekymmer med 999 att få sprickor i gelcoaten på överbyggnaden. Från början trodde jag det hängde ihop med skotskenan och att det flexade när det rycker i focken, vid läns t.ex. Det verkar inte vara så utan sprickorna är överallt under stripeningen, även bakom fönstren. Jag testar att fräsa bort alla sprickor och lägga ny gelcoat så får vi se.

Problemet….
Alla sprickor slipade.


Spacklat..
Ny gelcoat. Jag kör med 8012 eller 80012. Tycker det fungerar bra.

4 tankar kring ”Krackelerad gelcoat

 1. Ser fint ut. Jag har samma problem o det börjar bli dags att göra något åt det. Bytte du fönster samtidigt? /Lars

 2. har samma problem men på själva överbyggnadens däck närmare mastområdet.
  slipade ner enligt bilder jag ser i tråden, spacklade osv. Jag lade en vattenjettad rostfri stålbalk under masten.
  Riggade och justerade fall, allt bra.
  Efter en tids segling 3 veckor? ser jag sprickorna komma igen, där jag lagat däcket.
  Den rätta vägen är förmodligen att ta det från insidan gm. att lägga några lager glasfiber och på så sätt förstärka däcket.
  I vilket fall som helst är det otillfredsställande att inte veta och förstå roten (klen design?)

  1. Plastskrov kan ju röra sig ganska mycket (tänk motorbåt i hög sjö.. liten som stor) så jag tvivlar på att glasfiber är lösningen. Vid masten och större sprickor absolut.. men rostfri balk borde göra susen. Alla mina krackeleringar har uppstått under stripningen.. nu ett par år senare finns det en del sprickor igen, men inte i närheten av hur det var tidigare. Har en teori om att dessa funnits sedan tidigare men som små osynliga anvisningar. Hoppas på att om jag gör om jobbet inom några år blir det perfekt.. drömmen lever.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *