Ut med det gamla och in med det nya

Att äga en gammal båt innebär att man ständigt uppdaterar och byter ut saker. Det börjar kännas som båten rent generellt är ganska ordentligt up-to-date men det kan hända saker ändå.. En av våra första fix när vi köpte båten var att skaffa en ny laddare. I båten satt en liten rackare specad till 6 eller 7 ampere. Ungefär lika mycket som kylen slukade i sig. Alltså fick batterierna inte särskilt mycket allls, i alla fall när kompressorn gick (vilket den gjorde då – också utbytt). Valet föll på Ctek och M300, den kan skicka på 25A i medvind och nerförsbacke.. men nu efter åttonde säsongen skickar den ingenting alls längre. Kan tycka att det gick lite fort men å andra sidan vet man inte alltid vad det är som levereras ur stolparna hos gästhamnarna. Det fick bli en ny Ctek och nu heter den M25 och är svart. Ett passande litet skärgårdsmeck, men märkligt hur hela båten känns upponer så fort man ska göra nåt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *