Fönster med mera

Vid vårrustningen förra året visade det sig att ena fönstret hade en spricka. När vi köpte båten läckte det i akterhytten så jag plockade bort fönstret och tätade om. Troligen blev det vissa sprickanvisningar som med tidens tand och lite rörelser i båten resulterade i en spricka. Har alltid gillat Ö-metalls rutramar. Deras rykte är tveksamt och det är inte billigt men det är snyggt. Jag beställde på mässan men rekommenderar att vara ute tidigare. Att hålla leveranstider är inte deras bästa gren. När fönstren var borta blev det ny gelcoat runt fönstren, nya stripes, nytt innertak och nya gardiner. Passade även på att byta ut grabbräckena, de gamla i teak hade gjort sitt för länge sedan.

Grabbräcken i lössystem från vilken handlare som helst…

Innan gardinerna kom upp.

Öppningsbara fönster på toa och akterhytt är tillval men trevligt. Fast ju nu läcker dom… ska försöka fixa…  Satte dit segelnummer istället för 999.

7 tankar kring ”Fönster med mera

 1. Vad kostade Ö-metalls rutor?

  Med vänlig hälsning,
  Håkan&Lena
  Maxi999
  Moses III

  1. Utan öppningsbara bakfönster ca 25. I detta utförande bortåt 35. Detta är med mässrabatt.

 2. Hej,

  1.Går det att få tag i fönsterlister till fönster invändigt? Det saknas helt på båten vi ska köpa. Den är från 1986
  2. Vet ni om det säljs originaldekor till Maxi?
  3. Var har ni vattentanken? På den hgär båten ligger den på styrbordsidan i aktern. Jag trodde att den skulle vara i fören för balansskull?

  Mvh,
  Maria

  1. 1. Om du menar invändiga ramarna tror jag det är svårt. Mina var i tråkigt skick så jag slängde dom när jag bytte fönster. Tror man får hitta på nåt…
   2. http://www.maxispecialisten.se/ hade en del tidigare men vet inte om han håller på fortfarande? Jag har handlat hos första bästa det som jag bytt ut.. Har inte original..
   3. Vattentanken ligger under stuvfacket på styrbordssidan.

   1. Tack,

    Jag ringde till Maxispecialisten om de sade att det inte finns tillbörhör eller reservdelar till förnster invändigt. De hänvisa mig till någon glasmästen. En har svarat men de hade ingen lösning. Den sade att ”fogning är nog det enklaste sättet”. Men det ser jättefult runt fönster.

    Vet ni om det går att placera en extravattentank i fören utan att seglinsegenskaper påverkas, t.ex. 130 liter? Att seriekoppla dessa tanker?

    Tack igen för ditt svar.

    1. Hej,

     Nej, möjligen dekor dom skulle kunna ha. En glasmästare kan säkert göra nåt snyggt. Jag hade kanske provat med nån hörnlist/profillist i aluminium – kapat och byggt ihop. Har sett att andra publicerat bilder på min båt i andra grupper du frågat.

     All extravikt kommer såklart att påverka, hur mkt är ju svårt.. men knappast några större problem med 100 kg till. Har ingen erfarenhet av en liknande operation men kan inte se varför det inte skulle fungera? Jag nöjer mig med några extra lösa dunkar. Smidiga när vattnet ska hämtas en bit bort också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *