Kategoriarkiv: Lady Loop

Min egen 999:a.

Badbrygga Maxi 999

Visst kan det se modernt ut med olika former av inbyggda badbryggor. På denna storlek på båt har jag aldrig sett en lösning som jag skulle föredra framför en eftermonterad. ”Stödbenen” krockar med de längsgående skotten, bra för stabiliteten mindre bra för enklaste montage. Vår badbrygga är 47 cm djup och övriga mått enligt nedan. Hoppas det ger en vink. Det här är ingen båtsystemprodukt eller motsvarande men många maxi 999or från denna tid har den.

Nmea2000

Med ny instrumentering blir det lite förändringar i båtens nätverk. Jag har ett backbone som börjar bakom elpanelen och slutar i luckgaraget. Har en skarv i stuvfacket där motorn kopplas in. Förhoppningen är att få dit autopiloten någon gång i framtiden. Schematisk bild nedan. Ryggraden är röd och drop-kablarna gröna.

Våren 2023

Som vanligt mycket som ska hända på kort tid när sommaren närmar sig. Lite av det som står på listan i år:

  • Nya instrument. Har inte haft vindmätare tidigare. Alltså nya grejer i masttoppen inkl kabeldragning. En givare i vattnet istället för två betyder plastjobb. Nya kablar i båten osv…
  • Peken demonteras för att reparera en svets.
  • Rengöring av vattentank och byte av alla färskvattenslangar
  • Koppla in Picon i nmea-nätverket
  • Montera ny sprayhood och sittbrunnstält
  • Montera nytt uttag för ytterligare möjlighet att ansluta lös solpanel.

Har också investerat i en ny gummijolle. Sen tillkommer såklart normala förbättringar som städning och förbättra botten osv..

Byxelkrok – Hemåt

Fortsatt härliga seglingsdagar fick avsluta semestern. Sista helgen anslöt stordotter med sin Tur 84 tillsammans med ett gäng båtkamrater. Underbara dagar som markerar avslutet på en på många sätt speciell sommar. Hoppas nästa år blir lugnare.

Västervik – Byxelkrok

Så sakteliga börjar man se slutet på semestern. Vi tog ännu en lång dag söderut och landade i fantastiska Byxelkrok. Härliga dagar att njuta av solnedgångar och utflykter. Tog bussen till Borgholm, glest i hamnen där också. Lite sand mellan tårna i bödabukten fick vi också.

Västervik och Gotland

Något märkligt att besöka Västervik numera. Under hela barnens uppväxt har detta varit en favorit. Den centrala hamnen har väl inte alltid varit perfekt med bojar för nära bryggan och opålitliga kättingar. Slottsholmen byggdes och med den en fin hamn. Trodde man. Har varit där ett par och det har väl fungerat hyggligt. Lite ont om duschar i det lilla servicehuset men men.. Nu har det införts nåt eget bokningssystem. Suck. Eftersom vi inte bokat finns det ingen plats… eller jo det finns platser ”men det är nog för dyrt för er”. En gammal oönskad familjesegelbåt vill vi inte ha i våran hamn eller vad betyder det? Kanske var det dyrt, vad vet jag? Dryg kommentar var det i alla fall och tack å hej för mig. Wikingarna runt udden är både billiga och trevliga. Lite längre till stan men här ligger jag i fortsättningen.

Tid och väder gjorde att segling till Gotland gick bort detta år. Men.. vi tog och bokade en stuga på ön och cyklade till färjan. Smidigt och fantastiskt härligt.

Arkösund – Jungfruskär typ

Nu vände vi söderut och givetvis ska det dra på. Började med beskedlig kryss, i höjd med Finnfjärden dags för första revet efter Ämtö dags för rev nummer två. Ute på Flisdjupet lugnade det sig något men sjön bidrog till att det tog en stund innan reven kunde släppas. Så härligt med en egen stilla klippa efter sådana här dagar.

S:t Anna

Efter väl uträttat uppdrag under tre dagar var det dags igen. Började så smått med lite födelsedag hos kompisfamilj följt av ett par dagar i hemmavatten. Sen två nätter i Arkösund och leka turist i sin hemmakommun. Här släpptes den lilla gasten av med orden att nu är det färdigseglat. Nästa år är jag 16 och får vara hemma hela sommaren.

Jungfruskär- Hem

Plikten kallade och det får avsluta del 1 av semestern. Vi fick tre ofrillvilliga dagar på landbacken innan vi kunde ta en liten vända till. Sista dagen bjöd på riktigt fint väder och dagarna vi var på land kom att bli sommarens hetaste. Bilen visade 36 vid något tillfälle och även att vi satt i bryggan så blev det en natt i båten.