månadsarkiv: maj 2021

Epoxy

Många andra är i sjön men jag har någon vecka kvar på land. Nu är det färdigmålat med epoxy. Använde Hempel High Protect. Ska räcka med två lager säger Hempel. Jag har målat 6. Varannan cream och varannan grå. Trevlig färg att jobba med. Ska blandas 3:2 så 150 gram bas och 100 gram härdare i tråget. 8-9 sådana batcher per lager. Köpte 6 st 2,5 liters burkar (1,5 + 1 liter) och har nog kvar slattar så det räcker ett lager till av varje färg. Lägger en light primer innan det blir bottenfärg.

Flytta tank

Det för med sig lite fix att flytta tanken till andra sidan. Växel- och gasvajer ska bort. Bränsleslang inklusive retur och avgasröret förstås. Lämnade in tanken för att få ett fästöra ditsvetsat. Satte dit manlucka och ett uttag till nya värmaren. Bytte det tvärgående skottet och fick borra nya fina hål till alla grejer. Det är trångt att skruva gasvajer med D1-30 i motorrummet…

Tänkte byta bränslepåfyllningsslangen men den var slut hos hydroscand och inte pga att det är en storsäljare. Inventerades för 1,5 år sedan (7 meter) men hade inte sålts sedan dess och borta… sedan är det avgasgenomföringen och slangen som ska dit innan det går att provstarta. Byta impeller och bränslefilter förstås.