månadsarkiv: december 2020

Bottenskrap

Bottenfärger är ett kapitel för sig. Miljökraven ändras och det är en vetenskap att måla med så dödlig färg som möjligt utan att påverka miljön för mycket. Sen ett antal år tillbaka har jag fått för mig att botten ska vara vit. Det begränsar utbudet en smula men vad gör man får en vacker botten.. Körde länge med blödande färg men har numera gått över till Hempels Hard Racing. Fungerar bra men det kan behövas en städning eller två av botten under säsongen. Det har varit dags sedan länge att skrapa bort tidigare lager av färg men nu är det äntligen dags. Går ner till ren gelcoat och målar epoxy. Sparar kölen till nästa år.

Öland andra gången

Efter Kalmar bar det av norrut. Borgholm och Byxelkrok en gång till. Fina dagar och mycket sol. Den här gången var det en helt annan beläggning i Byxel. Massor med båtar. Lyckades köra av flaggstången på en grannbåt. Megamackan från Krokens sallad och fisk är en klassiker man inte vill missa.

El

Det är relativt trevligt att dra kablar i 999an. Det finns inplastade rör i taket och längs med skrovet på utvalda platser. Röret som förbinder elcentralen och stora stuvfacket har dock nått sin gräns. Jag har dragit i tjockare kablar till elen, antennkabel till VHF och NMEA. När det nu ska dit en kabel för nya värmaren som dessutom har kontakter kändes det lika bra att framtidssäkra lite. Fram med hålsågen i skottet där septitanken sitter.. trycka röret bakom klädseln i toaskåpet vilket gick bra. Såg in i garderoben, plocka bort ”stången” och sen hålsåg in till elen. Nu har jag 40mm rör att fylla..

I garderoben. Nedre röret nytt för dagen, övriga original.

Black friday

Man undrar varför det blir fullt på Ica-butikens paketutlämning och varför vi har mycket transporter? Tur att det är miljövänligt att segla. Fyndade en ny mantågsstötta när Watski körde 20% på hela sortimentet. Lyckades tyvärr böja till en i somras. För att komma upp i fraktfritt fick jag lägga med en tub sika, det brukar gå åt, alltid är det något som ska monteras.

Blir lite förundrad när paketet kommer.. Har jag beställt en täckställning? Alternativet hämta i butik fanns inte.. 95% luft… det finns utvecklingspotential här! Watski kanske kunde kapat lådan lite?

Kalmar

Gästhamnen i Kalmar är en riktig pärla. Man ligger nästan i stan bara några meter från närmsta galleria och nära slottet. Fortsatt blåsigt och spetsigt hela vägen.

Ett par riktigt fina dagar med lite shopping, pizza, tvättande och annat som civilisationen erbjuder.