månadsarkiv: augusti 2016

Missjö

Jobbigt när det blåser sydligt 6-9 och lovas vrid till mellan V och NV 7-10. Bara och gilla läget och flytta till ny vik. 

Idag genomfördes semestern första träningspass. Illa. Men är det semester så är det. 

Pappa gjorde succé genom att göra pilbågar. Alla badade fastän det bara var 13 grader i vattnet. I farleden visade termometern 10. Vad hände med dom sköna 20? Onödigt att dom blåste bort. 

Oxelösund – ”Brännvinsholmen” 

Lämnade bryggan vid 8 i hopp om att havet inte skulle vara så vresigt. Tanken var att barnen skulle kunna sova över Bråviken. Det gick inte. Dom små lättade från madrassen när vi hoppade i vågorna och båten smällde och knakade så det stod härliga till. Efter en åktur i klass med Gröna Lund var vi över efter ett par timmar och kunde äntligen äta frukost. 

Tuffade farleden söderut och förtöjde i Missjötrakten strax efter ett. Satsade på sillunch trots hotande regnskurar. Kanske blir det sommarens sista? Man vet aldrig. 

På eftermiddagen kom först Ssrs och sedan KBV med blåljus. Det var en mindre segelbåt i närheten av Småskär med kraftig vatteninträngning som riskerade att sjunka. Vi följde dramat via Marine Traffic och VHF. Det tog en stund men dom kunde rädda båten. 

Skönt att kunna ligga still nu i trygga hemmavatten när prognosen visar kulingvarning i alla farvatten. 

Wasahamnen – Utö

En av årets längsta dagsetapper. Lämnade bryggan halv sju för att hinna se lite av Utö. 35 sjömil senare och med vinden rakt i nosen lade vi till. Fick en jättefin plats 20 meter från servicehuset. Lite klädfynd på hamnmagasinet och strosande på ön så var den dagen till ända. 

Waxholm – Wasahamnen 

Tanken att lämna bryggan klockan 8 kom av sig. Vi skulle återlämna nyckeln till tvättstugan när hamnkontoret öppnade. Någon hade väl försovit sig. Efter någon halvtimme hittade Anna en vimsig kvinna med en tvättpåse. Troligen samma kvinna som bokat tvättstugan kl 8…

Efter en något senare avfärd än planerat bar det av mot den stora staden. Mycket båtar i rörelse är det. Finlandsfärjor, bogserbåtar, turbåtar, djurgårdsfärjor med flera, men inte många fritidsbåtar på väg ut. Kändes oroväckande men det löste sig fantastiskt bra när vi hittade en kanonplats långt inne i hamnen. 

Sedan bar det av till Gröna Lund. Känner mig lika blåst varje gång. 900:- och familjen får köa en hel dag… Barnen nöjda och det är väl huvudsaken. 

Nu är vi på Djurgården och tittar på allsång!

Lådna – Waxholm 

Märklig scenförändring. Från skärgårdens lugna klippa till larmet inne i stan. Grävmaskiner, bilar, bussar, musik, folk…  

3 varv på systembolaget. 2 på Konsum. Bara 1 på ett hamburgerhak. Det var lunchen men vi är mätta hela kvällen.