månadsarkiv: juli 2015

St Anna

Som alltid är det bäst hemma. Sol och bad i en vik i St Anna slår det mesta. Eftersom det är den sommar det är kom förstås lite regn och åska på eftermiddagen.

image

Kreativ torkning av hopplöst otät sittbrunnspress..

Hemåt

Nu närmar vi oss hemmavatten. Inte riktigt men när Häradsskär siktas känns det nästan hemma. Dagen började med kanske 4 timmar spinnaker. Sen blev himlen mörk. Vi missade det mesta av regnet men fick smaka på 10 ms innan det blev stiltje. Skumt. Skönt att jag plockat ner ballongen.

image

Häradsskär published here.

image

Det regnar. Fast inte hos mig..

image

En härlig syn.

Väder

Idag har vi haft väder. Regn, åska, mulet och en liten gnutta sol. Åska brukar normalt förknippas med varma luftströmmar. Undra hur små varma luftströmmar som krävs? Eller om det är varmare ett par hundra meter upp. Här nere är det onödigt svalt.

image

image

image

Stekt löja till korven?

Spinnaker!

Nästan 5 timmar spinnaker på öppet hav – byxelkrok till Kungsgrundet. Tyvärr mest grått. Med tanke på hur himlen såg ut runt omkring kunde det blivit mycket värre.

image

Innan det spetsade till sig..

image

Bamseläsning i sittbrunnen.

image

Först på slutet blev himlen blå.

image

Powernap på knöldjupet som idag gjorde skäl för namnet.

Sista dagen på ön

Nu bunkras det vatten, mat och annat. Bilarna är återlämnade. Båtarna konverteras från stuga till segelbåt. Imorgon lämnar vi Öland för den här gången. Vi kommer säkert tillbaka nästa år, fast det får gärna vara lite varmare då.

image

Marknad och Trollskog

Förmiddagen spenderades på Byxelkroks marknad. Typ same shit som överallt. Lunch på Krokens sallad och fisk. Eftermiddagen i trollskogen.

image
Swiks ligger kvar men blir mindre och mindre.
image
900+ år gammal ek.
image
Marknaden blåste nästan bort. Över 15 m/s på kvällen. SW = sämsta möjliga vind.
<img title="wp-1437983120332" class="alignnone size-full" alt="image" src="http://www visit here.maxi999.se/wp-content/uploads/2015/07/wpid-wp-1437983120332.jpeg” />
Här var det stängt när jag ville handla glass.

Ovädret som försvann..

Det pratas oväder överallt. Båten har fyra tampar mot kaj och två bakåt. Dagen börjar med strålande sol och frukost i sittbrunnen. Eftersom rusket är på gång är planen Borgholm. Men först hinner jag bli förnedrad på Glabo Gokart. Hoppas på revansch imorgon.. Solen gick i moln och publiken frös. Sen är det stopp i trafiken. Svarta rubriker i kvällspressen – köer på ölandsbron, turisterna flyr ovädret… Vi sitter fast någon timme i Köpingsvik. Visst skvätter det lite på oss emellanåt men hallå – lite regn? Halva Borgholm fattar att man inte måste stänga 15 bara för att man skrev det på skylten i vintras. Resten får sälja. Åter i hamn så är det lugnare än någonsin. Fast lite kluck blir det nog i natt i alla fall.

image

image

Marmeladmacka med köttbullar – en egen frukostvariant.

Böda 2

Ännu en heldag på Böda. ”Öland levererar”. Idag firar vi 7-åringen i sällskapet med skaldjursafton på stranden till solnedgången. Har tätat om bakre rutan på babordssidan idag. Imorgon blir det täthetsprov.

image

image

image

Arne R. Är du här? 😉