Rassa vikar – Oxelösund 33M

Tanken från början var att gå imnervägen via Totnäsbron men prognosen såg hyfsad ut. Vindar över 10 väst vridande till SV är visserligen rakt i nosen men solen skulle ju skina. Gled sakta på västen ner mot Landsort i tre knop. När det öppnade upp blev det kryss i kanske 5. Några slag efter trånga genvägen vid Öja vred det med och vi kunde sträcka mot Sävsundet. Fick göra ett par lyft för att träffa rätt. Bara en båt till som hade segel uppe med sydlig kurs denna dag, som vi såg vill säga, en Luffe med trespridar-rigg och racegrejer. Kul att han fick kämpa innan han kom om. Till hans försvar körde han inte med full stor. Efter Sävsundet blev det ett rev men relingen låg i vattnet i alla fall. På örsbaken regnade det skapligt en stund innan solen tittade fram igen. Lade till efter ca 8 timmars kryss och då är man både lite mör och hungrig. Inte alls dumt med pizza då inte. Duktiga dyningar som ger gung i hamnen. En pir hade inte varit fel.

Publicerat den
Kategoriserat som Lady Loop

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *