Utö – Nynäshamn 12M

Ingen lång etapp idag så idag avnjöts nybakta frallor i sittbrunnen. En härlig show med båtar som kommer och går. Ibland lite upphetsade röster.. ett tips kan vara att kasta ett öga bakåt det sista man gör.. Det blir gärna lite rörigt när 3 båtar lägger ut samtidigt som två andra försöker sig tränga sig in. Lägg till att det blåser lite också.. En hyfsat ny Marex drog upp ankaret i tvättläge och sen var det bara att gasa… synd att han fick med sig ett par båtar bara. Frun illskriker backa varvid han får stopp på ekipaget och lägger full back.. kastar sig till badbryggan för att lösa trasslet men hinner undan när båten men ett stort brak kraschar in i stillaliggande båtar. Sen kom han loss.. och personalen fick sysselsätta sig med att lägga om ankare.

På kvällen fick vi en ny granne. Nyblivna båtägare i en duktigt sliten amerikansk DC kör in i platsen och utbrister glad i hågen ”hur förtöjer man här?” ”Ja, ett ankare brukar vara bra” svarar jag. ”Det har jag ju packat bort…”. Han får vackert plocka upp det igen och jag ror ut det med jollen, nöjd över att han inte behöver lägga til igen. Under samtalen framkommer att dom haft lite otur så här inledningsvis på semestern. Råkade köra in i en sten och skrota propellern, men hade lyckats hitta en ny. Fören på båten hade lite rester av montage.. hade suttit en peke han råkat köra bort.

Vi kom loss utan problem men när vi kom fram så vi såg mysingen var det kolsvart in över land.. Fick en jättehärlig kryss ner till Nynäshamn. Alldeles lagom med vind, mellan 5 och 7, och två slag.. först inne i hamnbassängen började det skvätta på oss. Oväntat otrevligt mottagande.. sen var hamnen oväntat full också, inte så att det var fullt.. men vi ville ju gärna ha y-bom och nosen mot vinden.

1 tanke kring ”Utö – Nynäshamn 12M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *