Rödhamn – Hallskär/Idskär 33M

Man kan visst inte loppa sig hur länge som helst. Med en utlovad halvvind är det bara och passa på.. i övrigt var inte prognosen klockren. Stora regnmängder utlovades av SMHI. 28 mm på Arholma och illrött på kartan på havet på vår rutt. Dessutom åskvarning på Ålands hav och det gillas inte. Andra prognoser hade åskan mer in över land men strax söder om rödlöga började åskrisken redan kl 10. Med anledning av detta ställdes klockan på halv fem (halv fyra svensk tid..). Det hördes under natten att vinden vridit och att det drog på lite onödigt mycket. Mycket riktigt så var det ett ganska tråkigt Ålands hav som mötte oss när det öppnade upp sig. Långvariga sydliga vindar och nu SO som låg mellan 9-10 m/s medförde att frukosten kom i retur för matroskan. Inte jättekul att se olika nyanser av mörkgrått torna upp sig i färdriktningen. Under hela överfarten fick vi dock bara några stänk på oss. Efter mitten så lade sig vinden något och vi gjorde 5,5 knop istället för 7 i halvvinden. Gjorde inget. Lade oss vid första bästa klippa för att återhämta oss lite och vänta ut eventuell åska innan planen var att fortsätta en bit till. Men det blev svårt att slita sig från den helt stilla viken när dessutom himlen öppnade sig. Bra för potatisen och grillförbudwn men dåligt för moralen. Slutade efter någon timme men det tog slut på vind. Märkligt väder. Vi tar några extra krysslag imorgon istället.. På åskradarn kan vi se att det pangar på dom i Rödhamn och inne över Stockholm. Tror vi kommer klara oss. Hej Sverige!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *