Verkan – Degerby 42M

Vindarna försöker hålla oss kvar. Mellan väst och syd så långt prognoserna sträcker sig. Ingen idé att ligga och vänta på bättre tider utan bara trotsa motvinden. En hel del motorgång idag också men vi fick en fin sträckbog på någon timme innan vi skulle genom en liten smalare passage och det vred emot. Kryssade ett tag men tålamodet tryter när man vill komma en bit och man vet hur trångt det är i hamnarna. Hade tanke om att titta på Seglinge men den timmen extra både idag och imorgon kändes onödig. Istället Degerö, och givetvis plockar båten framför den sista halva bojen… Vi blir invinkade av en snäll farbror på bryggan som pekar på utsidan av en y-bom. Ibland lönar det sig att vara lite mindre. Även om vi är långt in i hamnen så blåser det på oss.

Södra hamnen verkan lite på dekis. Vi var där för 6 år sedan och undra om inte hamnkaptenen borde vidtagit lite underhållsåtgärder… bojarna blir allt färre och bryggorna blir inte bättre. Dessutom 35€ + 5€ för el. Gästhamnen vid färjeläget med nya bryggor tar 30€ inkl el. Sen skulle dom kunna slänga i ett par bojar till.. plats vid bryggan men inget att knyta i trots 40-fotare i hamnen.

Promenad runt byn och mkt välförtjänt pizza i båten. Verkan var förresten första gången vi såg alger i hamnen, tll sjöss har vi inte sett något men så blåser det ju duktigt också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *