Åbo

Det blev tre nätter i Åbo. Samtliga spenderades hos TPS, Åbo yacht club. En jättefin anläggning. Prisvärd, fint mottagande, diskstation, sopsortering, dusch o bastu förstås (stängt 00-06). Rondering och nattvakt.. och prima skick på bryggor och allt annat. Säkert 15 H-båtar och nåt 10-tal minitolvor, gissar att det kappseglas en hel del.

Baksidan är att det ligger några kilometer utanför stan. Det går visst bussar och det finns cyklar att låna men skönt att ha sina egna. Vi hann med både yttre handelsområde med Biltema, Rusta, IKEA, Jula och en massa annat som sig bör enligt samma upplägg som i Sverige men även flera varv i city med promenad längs kanalerna, gamla fartyg, stadskärnan, slottet osv.. Lite busväder på eftermiddagen en dag men överlag varmt men blåsigt.

Bunkrade såklart men vi kommer antagligen inte ha några bekymmer så länge vi är kvar på den här sidan östersjön. Årets första tankning sen sjösättning blev 24,4 liter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *