Flytta tank

Det för med sig lite fix att flytta tanken till andra sidan. Växel- och gasvajer ska bort. Bränsleslang inklusive retur och avgasröret förstås. Lämnade in tanken för att få ett fästöra ditsvetsat. Satte dit manlucka och ett uttag till nya värmaren. Bytte det tvärgående skottet och fick borra nya fina hål till alla grejer. Det är trångt att skruva gasvajer med D1-30 i motorrummet…

Tänkte byta bränslepåfyllningsslangen men den var slut hos hydroscand och inte pga att det är en storsäljare. Inventerades för 1,5 år sedan (7 meter) men hade inte sålts sedan dess och borta… sedan är det avgasgenomföringen och slangen som ska dit innan det går att provstarta. Byta impeller och bränslefilter förstås.

3 tankar kring ”Flytta tank

  1. Hej Olof,
    Ser att du gör storjobb, stiligt. Som 999-ägare är jag nyfiken på vad som fått dig att flytta bränsleranken? Jag kanske har missat något?
    Mvh Johan Wintzell, Västervik

    1. Hej! Nya motorn är ”spegelvänd” vilket gör att avgasslangen tvingas till snäva böjar och reglagekablar mm bildar ett spindelnät. Det fungerar alldeles utmärkt men nu ser det prydligare ut.

      1. Tummenupp! Då förstår jag. På min egen lista står alla toaslangar överst tillsammans med nåtning av sittbrunnsteaken. Vi köpte i båten höstas. Jag misstänker att det förekommit småläckage från toaavdelningen med tanke på vissa ”dofter” och att det kan finnas jox under färskvattentanken… Hoppas på att det ska gå att lyfta ur den och göra en skurning av alla skrymsken. Mvh Johan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *